English (UK)   Ελληνικά (ΕΛ)

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η δράση «Καινοτόμα Σχολεία» της ΕΕΠΕΚ, απευθύνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), όλων των τύπων εκπαίδευσης (Γενική Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή, Επαγγελματική Εκπαίδευση, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Εσπερινά Σχολεία). (Δείτε την επίσημη πρόσκληση εδώ: https://schools.eepek.gr/docs/ProsklisiKainotomaSxoleia.pdf)

 

Σκοπός – Κεντρικοί Στόχοι

Σκοπός της δράσης είναι η αναβάθμιση του συνολικού έργου των σχολικών μονάδων καθώς και η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων μέσω της ενεργού συμμετοχής τους σε μία ευρύτερη Κοινότητα Μάθησης όλων των Εκπαιδευτικών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, κεντρικοί στόχοι είναι:

  • η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, σε οριζόντιες δεξιότητες, καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους, αλλά και ειδικές διδακτικές προσεγγίσεις ανά ειδικότητα,
  • η ευρύτερη ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών μεταξύ των εκπαιδευτικών όσον αφορά τις ποικίλες καινοτόμες διδακτικές πρακτικές, τις σύγχρονες επιμορφωτικές ανάγκες, καθώς και το σύγχρονο σχολείο,

 

Τι Προσφέρει η Δράση «Καινοτόμα Σχολεία»

Η συμμετοχή στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία» της ΕΕΠΕΚ είναι ΔΩΡΕΑΝ και προσφέρει προς αξιοποίηση από τους εκπαιδευτικούς και τη σχολική μονάδα:

  • Ελεύθερη πρόσβαση στο υλικό επιμορφωτικών σεμιναρίων που έχουν υλοποιηθεί προγενέστερα από την ΕΕΠΕΚ, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://schools.eepek.gr).
  • Δυνατότητα για δωρεάν συμμετοχή σε φόρουμ συζητήσεων, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, σχετικά με τις διάφορες θεματικές περιοχές που καλύπτει το παραπάνω επιμορφωτικό υλικό. Τα εν λόγω φόρουμ συζητήσεων θα είναι διαθέσιμα στην παραπάνω πλατφόρμα μαζί με το επιμορφωτικό υλικό.
  • Ελεύθερη πρόσβαση στις ακόλουθες πηγές πληροφόρησης των εκπαιδευτικών:
    • Διεθνές Περιοδικό: International Journal of Educational Innovation. Δεκάδες ερευνητικά εκπαιδευτικά άρθρα έχουν ήδη δημοσιευτεί και διατίθενται μέσα από τον σχετικό ιστότοπο της ΕΕΠΕΚ: https://journal.eepek.gr
    • Πρακτικά Ετήσιων Διεθνών Συνεδρίων της ΕΕΠΕΚ. Περισσότερες από 3.000 δημοσιεύσεις και 25.000 σελίδες (ερευνητικές εργασίες, μελέτες, εκπαιδευτικά σενάρια, poster, βιντεοεισηγήσεις κλπ.) είναι διαθέσιμα μέσα από το ιστότοπο της ΕΕΠΕΚ (https://www.eepek.gr – μενού ΣΥΝΕΔΡΙΑ).

 

Πώς μπορεί μία σχολική μονάδα να συμμετέχει

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το σχολείο σας να ενταχθεί στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία», ο/η Διευθυντής/ντρια ή Προϊστάμενος/η της σχολικής μονάδας θα πρέπει να ενημερώσει τον Σύλλογο Διδασκόντων σχετικά με τη δράση και να υποβάλλει την παρακάτω φόρμα-αίτηση συμμετοχής (οδηγίες για τη συμπλήρωση υπάρχουν εντός της φόρμας):

https://bit.ly/eepekschools

Από τη στιγμή που θα λάβουμε την αίτηση μίας σχολικής μονάδας, θα ενημερωθείτε εντός λίγων ημερών για την αποδοχή του αιτήματός σας. Εφόσον το αίτημά γίνει δεκτό:

  1. θα αποσταλεί στην σχολική μονάδα η σχετική βεβαίωση συμμετοχής του σχολείου (υπόδειγμα της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ: https://schools.eepek.gr/docs/DeigmaPistopoiitikouKainotomouSxoleiou.pdf.
  2. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας (δηλώνεται στην παραπάνω αίτηση), θα μπορεί να αποστείλει μία λίστα με στοιχεία των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην ειδική πλατφόρμα της δράσης: https://schools.eepek.gr).

Η λίστα θα πρέπει να σταλεί μέσω e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με τη μορφή αρχείου τύπου Excel (.xls ή .xlsx) και θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία για κάθε εκπαιδευτικό:

Επώνυμο

Όνομα

Προσωπική Email διεύθυνση

Ειδικότητα/Κλάδος (π.χ. ΠΕ01

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Χρησιμοποιήστε και συμπληρώστε τα παραπάνω στοιχεία στο αρχείο Excel που θα βρείτε εδώ: https://schools.eepek.gr/docs/ListaEkpaideutikwnKainotomwnSxoleiwn.xlsx

 

Πληροφορίες - Οροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Η συμμετοχή στη δράση προϋποθέτει αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων της δράσης "Καινοτόμα Σχολεία" όπως αυτοί περιγράφονται εδώ: https://schools.eepek.gr/docs/OroiKaiProypotheseis.pdf. Η ΕΕΠΕΚ διατηρεί το δικαίωμα ενημέρωσης των παραπάνω όρων, γεγονός που θα γνωστοποιείται σε όλους τους συμμετέχοντες στη δράση μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τη δράση «Καινοτόμα Σχολεία» μπορείτε να συμβουλευτείτε τις παρακάτω απαντήσεις στις συχνές ερωτήσεις. Επιπρόσθετα, μπορείτε να στέλνετε τις ερωτήσεις σας με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στον κ. Σταθόπουλο Κωνσταντίνο (6937329000) ή στoν κ. Λιόβα Δημήτριο (6932078466).

 

Συχνές Ερωτήσεις – Διευκρινίσεις σχετικά με τη Δράση

1. Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής μίας σχολικής μονάδας στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία»;

Η συμμετοχή μίας σχολικής μονάδας και των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων της είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν απορρέει καμία οικονομική υποχρέωση προς την ΕΕΠΕΚ, τόσο για τη σχολική μονάδα όσο και για τους εκπαιδευτικούς αυτής.

2. Θα πρέπει να εγγραφώ ως μέλος στην ΕΕΠΕΚ;

Όχι. Η πρόσβαση ενός/μίας εκπαιδευτικού στην ειδική πλατφόρμα https://schools.eepek.gr προϋποθέτει ΜΟΝΟ τη συμμετοχή της σχολικής μονάδας, στην οποία ανήκει ο/η εκπαιδευτικός, στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία». Οι εκπαιδευτικοί που αποκτούν πρόσβαση στον ιστότοπο https://schools.eepek.gr δεσμεύονται να ενημερώνονται για τους Όρους Χρήσης: https://www.eepek.gr/pdf/OroiXrisisMoodle.pdf του εν λόγω ιστότοπου και να συμμορφώνονται με αυτούς.

3. Θα εκδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε εκπαιδευτικό που συμμετέχει στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία»;

Όχι. Επισημαίνεται ότι η πρόσβαση στη πλατφόρμα https://schools.eepek.gr.gr της δράσης «Καινοτόμα Σχολεία» αποσκοπεί στη διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού προγενέστερων σεμιναρίων της ΕΕΠΕΚ και στην ανταλλαγή απόψεων μέσω των υφιστάμενων φόρουμ συζητήσεων. Δεν θέτει κάποιες απαιτήσεις παρακολούθησης των σεμιναρίων και δεν οδηγεί σε χορήγηση «Βεβαίωσης παρακολούθησης» από την ΕΕΠΕΚ, αλλά αποσκοπεί στην αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού για επιμορφωτικές δράσεις των σχολικών μονάδων καθώς και στην ανταλλαγή απόψεων των εκπαιδευτικών.

4. Πως μπορώ να παρακολουθήσω τα νέα σεμινάρια που υλοποιεί η ΕΕΠΕΚ και να λάβω τη σχετική «Βεβαίωση παρακολούθησης»;

Στην περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός το επιθυμεί (χωρίς να είναι υποχρεωτικό για τη συμμετοχή του στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία», μπορεί να εγγραφεί ως μέλος της ΕΕΠΕΚ (https://www.eepek.gr/el/enosi/eggrafi-stin-enosi) και να παρακολουθήσει τα νέα σεμινάριά της που διοργανώνονται εφεξής (πολλά από τα οποία είναι δωρεάν) και των οποίων η επιτυχής παρακολούθηση οδηγεί σε έκδοση της σχετικής «Βεβαίωσης Παρακολούθησης» από την ΕΕΠΕΚ (κόστος εγγραφής στην ΕΕΠΕΚ: 20€ εφάπαξ, χωρίς επιπλέον ετήσιες συνδρομές ή άλλες υποχρεώσεις).

5. Και αν ανήκω σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες;

Αρκεί μία τουλάχιστον από τις σχολικές μονάδες στις οποίες ανήκει ο/η εκπαιδευτικός να συμμετέχει στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία». Σε αυτή την περίπτωση, ο/η εκπαιδευτικός που επιθυμεί να έχει πρόσβαση στην ειδική πλατφόρμα της δράσης «Καινοτόμα Σχολεία» (https://schools.eepek.gr) θα ενημερώσει τον/την υπεύθυνο/η επικοινωνίας της σχολικής μονάδας να συμπεριλάβει τα στοιχεία του/της στη σχετική λίστα συμμετεχόντων που θα αποστείλει η σχολική μονάδα προς στην ΕΕΠΕΚ (βλ. και ερώτημα 7).

6. Τι γίνεται αν το σχολείο μου συμμετέχει στη δράση αλλά εγώ δεν θέλω να αποκτήσω πρόσβαση στην πλατφόρμα της δράσης;

Η συμμετοχή μίας σχολικής μονάδας στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία» παρέχει το δικαίωμα στους/στις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα https://schools.eepek.gr, χωρίς αυτό να αποτελεί υποχρέωση για τον/την εκπαιδευτικό. H σχολική μονάδα στέλνει, μέσω του/της υπεύθυνου/ης επικοινωνίας, ΜΟΝΟ τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που θα δηλώσουν ενδιαφέρον να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλατφόρμα https://schools.eepek.gr (βλ. και ερώτημα 7).

7. Ποια είναι η διαδικασία για τη συμμετοχή μίας σχολικής μονάδας στη δράση;

Η συμμετοχή στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία» προϋποθέτει:

  • την ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας σχετικά με τη δράση,
  • την ανάθεση του ρόλου του/της υπεύθυνου/ης επικοινωνίας σε ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων (μπορεί να είναι και ο νόμιμος εκπρόσωπος της σχολικής μονάδας, αλλά δεν είναι απαραίτητο), και
  • την ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης συμμετοχής που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://bit.ly/eepekschools

8. Από ποιον μπορεί να υποβληθεί η αίτηση συμμετοχής στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία»;

Η αίτηση συμμετοχής στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία» θα πρέπει να υποβληθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον/τη νόμιμη εκπρόσωπο της σχολικής μονάδας (Διευθυντής/ντρια ή Προϊστάμενος/η).

9. Τι είναι ο/η υπεύθυνος/η επικοινωνίας μίας σχολικής μονάδας και ποιος ο ρόλος του/της;

Κάθε σχολική μονάδα που συμμετέχει στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία» θα πρέπει να ορίσει έναν/μία εκπαιδευτικό ως υπεύθυνο/η επικοινωνίας της δράσης και να δηλώσει το e-mail επικοινωνίας του/της στην αρχική αίτηση συμμετοχής που θα αποστείλει προς την ΕΕΠΕΚ. Ο/η εν λόγω εκπαιδευτικός, συνιστάται να έχει μόνιμη σχέση εργασίας (π.χ. οργανική θέση) με τη σχολική μονάδα και μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον/την νόμιμο/η εκπρόσωπο της σχολικής μονάδας.

Ο βασικός ρόλος του/της υπεύθυνου/ης επικοινωνίας είναι η τήρηση και αποστολή των στοιχείων των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ειδική πλατφόρμα, https://schools.eepek.gr, της δράσης «Καινοτόμα Σχολεία». Συγκεκριμένα, ο/η υπεύθυνος/η επικοινωνίας:

  • Θα τηρεί μία λίστα με 4 στοιχεία: Επώνυμο-Όνομα-Email-Ειδικότητα για κάθε εκπαιδευτικό που επιθυμεί πρόσβαση στην πλατφόρμα https://schools.eepek.gr. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται από την ΕΕΠΕΚ για την ταυτοποίηση των χρηστών της πλατφόρμας.
  • Για την ορθή σύνταξη αυτής της λίστας, ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιήσει το Αρχείο/Λίστα Συμμετεχόντων (το οποίο μπορεί να κατεβάσει από εδώ: https://schools.eepek.gr/docs/ListaEkpaideutikwnKainotomwnSxoleiwn.xlsx), στο οποίο θα πρέπει επιπλέον να συμπληρωθεί και το όνομα της σχολικής μονάδας που εκπροσωπεί.
  • Το παραπάνω αρχείο, θα πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλεί μέσω e-mail στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Σε περίπτωση αλλαγής (προσθήκη ή αφαίρεση εκπαιδευτικών) στο αρχείο, θα πρέπει να στέλνει την ΠΛΗΡΗ λίστα συμμετεχόντων, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί ύστερα από τις προσθήκες/αφαιρέσεις. Σημαντικό: Για πρακτικούς λόγους, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ μπορούν να αποστέλλονται ΤΟ ΠΟΛΥ δύο φορές ανά μήνα.

10. Πώς και πότε αποκτώ πρόσβαση στην πλατφόρμα της δράσης https://schools.eepek.gr;

Για να αποκτήσει ένας/μία εκπαιδευτικός πρόσβαση στην πλατφόρμα https://schools.eepek.gr θα πρέπει τα στοιχεία του/της (Ονομα-Επωνυμο-Email-Ειδικότητα) να συμπεριληφθούν στο Αρχείο/Λίστα Συμμετεχόντων που θα αποστείλει ο/η υπεύθυνος/η επικοινωνίας της σχολικής μονάδας.

Από την στιγμή που τα παραπάνω στοιχεία ταυτοποίησης θα ληφθούν από στην ΕΕΠΕΚ, εντός 15 ημερών θα αποκτήσει λογαριασμό χρήστη στην πλατφόρμα https://schools.eepek.gr και θα ενημερωθεί σχετικά μέσω κατάλληλου ηλεκτρονικού μηνύματος το οποίο θα περιλαμβάνει τις οδηγίες σύνδεσης και χρήσης της πλατφόρμας https://schools.eepek.gr.

11. Τι θα συμβεί με την πρόσβασή μου στην πλατφόρμα αν στο μέλλον κανένα από τα σχολεία που ανήκω δεν συμμετέχει στη δράση;

Η ΕΕΠΕΚ θα διατηρήσει την πρόσβασή σας στη πλατφόρμα https://schools.eepek.gr μέχρι το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους, ακόμα και αν λάβει τροποποιημένη λίστα η οποία δεν σας περιλαμβάνει στη λίστα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

12. Πώς μπορώ να αξιοποιήσω το υλικό της πλατφόρμας https://schools.eepek.gr;

Το υλικό παρέχεται από την ΕΕΠΕΚ και τους δημιουργούς του με συγκεκριμένη άδεια χρήσης όπως αυτή αναλύεται στους Όρους Χρήσης: https://www.eepek.gr/pdf/OroiXrisisMoodle.pdf της πλατφόρμας https://schools.eepek.gr. Θεωρείται ότι οι χρήστες της πλατφόρμας αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους εν λόγω όρους χρήσης από τη στιγμή που κάνουν χρήση του ιστότοπου https://schools.eepek.gr. Εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, το εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται με άδεια χρήσης για εκπαιδευτικούς, μη-εμπορικούς, σκοπούς, με την προϋπόθεση ότι θα γίνεται σαφής αναφορά στον δημιουργό του πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού. Η ΕΕΠΕΚ ενθαρρύνει την παραπάνω σύννομη χρήση του υλικού για τη διοργάνωση ενδοσχολικών επιμορφώσεων, κάτι το οποίο αποτελεί και κεντρικό στόχο της δράσης «Καινοτόμα Σχολεία».

13. Μπορεί η ΕΕΠΕΚ να συνεργαστεί με κάποιο σχολείο για την υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου;

Η ΕΕΠΕΚ υλοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια με τη μέθοδο της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης https://seminars.eepek.gr. Αν κάποιο σχολείο επιθυμεί να συνεργαστεί με την ΕΕΠΕΚ και να συμμετάσχουν σε κάποιο επιμορφωτικό πρόγραμμα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, μπορεί να απευθύνει σχετικό αίτημα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προς εξέταση.

Current/Ongoing Projects

cofoundedeu

Ongoing Key Action 2 projects: 

07electrolengua2021

ELECTROLENGUA
Project Number:2021-1-ES01-KA220-VET-000024863
Project Title: Electrolengua
Project period: Nov. 2021 – Nov. 2023
Partners: Cesur, Eurospeak, ACTA, RESET, EEPEK
Project languages: The project’s outputs will be available in English, Spanish, Greek and Romanian

 Co-funded by: The ERASMUS+ Programme, Key Action 2, Strategic Partnerships for Adult Education action.

Overview:

The Electrolengua initiative is aimed towards educators who teach online language classes. The project’s goal is to provide teachers with a free, simple-to-use resource that is enjoyable to use and exhibits the kind of creativity that online language educators may showcase by utilizing the resources accessible on the internet.

Objectives
• to train language educators who do not have formal qualifications to use their talents, abilities, and skills to improve their life prospects and strive toward a secure future by teaching online.
• to allow instructors with family caregiving duties to undertake a peer-led course of study that is tailored to their needs and to promote networking with colleagues language teachers from around Europe.
• to prepare all project participants, including but not limited to teachers who facilitate language acquisition in physical schools, online institutions, and independently, to teach online.
• to increase online job opportunities for language instructors, to reduce disability and age-related prejudice by providing accessible routes to employment, and to provide job chances for migrants working as teaching aids or NGO support workers. The strengthening of the revenue potential is one of the potential long-term effects.

Coordinator:

CENTRO SUPERIOR DE FORMACION EUROPA SUR

Partners:
Eurospeak Limited, Asociatia Centrul European pentru Integrare Socioprofesionala ACTA, RESEARCH AND EDUCATION OF SOCIAL EMPOWERMENT AND TRANSFORMATION - RESET LTD, Epistimoniki Enosi Gia Tin Proothisi tis Ekpaideftikis Kainotomias – EEPEK

Ongoing ERASMUS+ Accreditation

 EEPEK has received accreditation in the Adult Education sector, for Key Action 1 projects (period 2021-2027), with accreditation number:2020-1-EL01- KA120-ADU-094746.

 

Completed Erasmus+ KA2 projects:

Steps project STEPS
Project Number: 2018-1-EL01-KA204-047874
Project Title: Supporting Ties in the Education of Prisoners
Project period: Nov. 2018 – Oct. 2021
Partners: Scientific Association for the Promotion of Educational Innovation (EEPEK) – coordinator, 2nd “Second Chance” School of Larissa – GR, Kerigma – PT, Citizens in Power – CY, CPIA 1 Lazio (Centro Provinciale per l’Istruzione degli Adulti) – IT.
Project languages: The project’s outputs will be available in English, Greek, Italian and Protoguese.

Co-funded by: The ERASMUS+ Programme, Key Action 2, Strategic Partnerships for Adult Education action.

Overview:

The “STEPs” project aims to give opportunities to prisoners, to free them from ignorance, social awkwardness and “disability” and to offer them support and restorative experience to escape from the vicious circle of marginalization, crime and unemployment. The way to break this cycle is to foster confidence, to live by using legal means and to avoid the recurrence, so as to choose education and training before their release and through this facilitate job finding and avoid marginalization, unemployment and eventual criminality. The project will produce innovative VR training material (Virtual Reality Rooms), which will be used in prison schools and rehabilitation centers.

For more info visit the project’s website, and facebook page.

 

Completed Erasmus+ KA1 mobility projects:

Project Number: 2020-1-EL01-KA104-078552
Project Title: Digital Literacy and Cultivation of Critical Thinking and Creativity in Adult Students
Project period: Sep. 2020 – Aug. 2022

Overview:

This project aims to develop a set of knowledge and skills that will allow adult educators to cultivate digital literacy in combination with critical thinking and creativity in order to pass down to their students the knowledge and skills that are essential for the 21st century professionals. It aims to enhance the role and the work of the members of EEPEK that work in the Adult Education sector, as well as to improve the educational services EEPEK provides as well as internationalize and enhance its activities.

 The project will involve adult educators interested in:
- Educational activities and approaches for activating and fostering creativity, critical thinking, as well as communication and collaborative skills to their students.
- Using state-of-the-art digital education tools in order to take advantage of the vast amount of digital information, and achieve productive collaboration and communication in the modern digital world.
- Exploring the study of art, inside and outside of the classroom, with the aim of familiarizing students with the creative process and utilizing art-related activities for their personal development and well-being. The project includes three mobility groups/flows.

 

Project Number: 2019-1-EL01-KA104-062026
Project Title: Building Learning Communities in Adult Education for Migrants - Refugees
Project period: Sep. 2019 – Aug. 2021

Overview:

This project concerns adult educators of refugees, immigrants and asylum seekers. It concerns the knowledge and the horizontal competences that educators should acquire in order to attain the educational and training objectives for the above groups of learners. In particular, the project aims at:

  • The acquisition of horizontal skills of adult education staff in the context of intercultural education, namely:
    • Raising awareness and acquiring knowledge and skills in intercultural and multicultural education
    •  Acquiring knowledge and experience for the use of art, and, in particular, theater and dramatization, as alternative tools for communication and co-operation in teaching.
  • Creation of learning communities based on specific learning needs and common interests.
  • European Dimension and Professional Development of the participants.

The project includes two mobility groups/flows.

 

Other completed projects

Erasmus+ KA1

EEPEK/2018-1-EL01-KA104-047372

Project Title: Fostering a Growth Mindset for Successful Career Management

Aiming at evolution of EEPEK’s distance and experiential learning courses. New courses include Career Management and Counselling.

Europe for Citizens

NETFORPP/89088-CITIZ-1-2017-1-IT-CITIZ-REMEM

Project Title: Memory Against Inhumanity (MAI+)

The aim of the project was to raise awareness of teachers and students wrt the way totalitarian regimes has treated people with mental of physical disabilities. EEPEK Produced four videos, together with students from four secondary schools in Greece;

Erasmus+ KA1

EEPEK/2016‐1‐EL01‐KA104‐023374

Project Title: Development of Horizontal Skills For Adult Educators

This project involved teacher mobilities wrt horizontal skills acquisition. The outcomes included the creation of new courses including Leadership in Education, School Organization and Administration, and Non-violent Conflict Resolution in Schools.

Erasmus+ KA1

EEPEK/2015‐1‐EL01‐KA104‐013773

Project Title: Innovative Approaches for Teaching the Theoretical Part of Adult Education Courses

This project included digital competences and tools for educators. Its outcomes assisted the evolution of EEPEK’s distance and experiential learning courses. New courses included Web 2.0 Tools, Technology integration in teaching and Educational Robotics.

 

European Projects - ERASMUS+

erasmuslogoMany of EEPEK’s members have considerable prior experience in European programmes (including research, lifelong learning, and Erasmus+ programmes) for more than twenty-five years. EEPEK is participating in the Erasmus+ programme in order to build European partnerships & networks, internationalise the profile of its members, and contribute to educational activities for achieving the European Education Area.

More specifically, in the Erasmus+ Programme, EEPEK can undertake activities related to:

  • Educational research, learning design and implementation, using digital education technologies as well as innovative learning approaches such as art-based education, museum education and gamification.
  • Delivering structured training courses, and supporting extensive pilot testing for the evaluation of the produced educational material and teaching methodologies,
  • Dissemination of project outcomes, including dissemination events, publications, interviews and press conferences.
  • Building and supporting learning communities as well as communities of practice in the sectors of school education and adult education.

Recognizing the crucial importance of teachers' professional development, particularly in today’s multidimensional and dynamic working environment, EEPEK gives priority to developing the knowledge and skills of educators, coping with today’s diversification of educator careers. To this end, a key priority of EEPEK is to participate in the ERASMUS+ Teacher Academies action, supporting regional and national policy transformation with respect to teacher education. EEPEK’s activities are aiming at cultivating a growth mindset for educators, boosting their career opportunities and ensuring their role within the envisaged European Education Area.

 

Ongoing projects - Past projects

 

Our Team

EEPEK’s research team includes experienced education professionals, specialised in a variety of disciplines (e.g. Natural and Formal Sciences, Humanities and Arts, Social Sciences, Technology), with solid knowledge of the state-of-the-art digital learning and collaboration tools.

kolokotronis

Dimitris Kolokotronis

Dr Dimitris Kolokotronis is a founding member and Chairman of the Administrative Board of EEPEK since 2014. He holds a PhD in Informatics and teaching methodologies, B.Sc. degree in Physics, MSc degree from the Department of Computer Science of the University of Sheffield (UK), MA degree in Adult Education Studies and MBA degree in School Management. He has been working as an Information Technology teacher in Secondary Education for more than 18 years and as a School Advisor of Informatics in Central Greece for 11 years. At the same time, he has been a part time Professor in Technological Educational Institutes and Universities for more than 20 years.
He has written over 100 papers for scientific journals and International and National conferences’ proceedings. Furthermore, he is an author of 5 books about Informatics in Education and has participated in several teams that formulated educational material for teaching National Curriculum in Information Technology. Additionally, he has participated in 8 large Research Programs (teamwork) by University of Thessaly. His current interests include modern educational technologies, innovative teaching methodologies and learning communities.

stathop

Costas Stathopoulos

Costas Stathopoulos is currently the Secretary General of the Administrative Board of EEPEK. Since 2014, he coordinates EEPEK’s National and European project activities and is the Technical Manager of the e-Learning platform of EEPEK.
Mr. Stathopoulos holds a B.Sc. from the Department of Computer Science, University of Crete, and a M.Sc. in Digital Communications and Networks, from the same department. Between 1993 and 2001, he worked as a research assistant and, from 1996, as a research associate and project manager, in projects of the FP3-RACEII and FP4-ACTS EU Programmes.
He has worked in multinational project consortia, co-authored over 30 project deliverables and research papers, organized project events and meetings, and participated in project audits in the EU. He has worked as a Network Management Specialist and Instructor, as a Technical Manager in the Telecoms sector, and as a part-time Lecturer in Higher Education Institutes.
Mr. Stathopoulos is a certified Adult Education Instructor and his current interests include e-learning design, digital education technologies and tools, gamification and use of robotics in education, and self-organized learning environments.

 anagnostopoulou

Calliope Anagnostopoulou

Dr. Calliope Anagnostopoulou holds a BA in Political Science from the National and Kapodistrian University of Athens, an MSc in Comparative and European Politics and a PhD in EU Policies on European languages from the University of Crete.
In the last twelve years, she has served as Head of Educational and Administrative Departments in the Regional Directorates of Primary and Secondary Education in the Prefecture of Larissa.
She has worked in the private sector on the scheduling of the National Television Program and the SuperSport channel. Since December 2018, she has been working on the administration of the Convention on the Rights of the Child in Greece, as a PhD candidate, at the Ionian University.
Dr. Anagnostopoulou has written and managed many European projects (Erasmus+, Grundtvig, Leonardo) on behalf of public institutions, such as the Regional Directorate of Education of Thessaly, the Directorate of Primary Education of Larissa and the Municipality of Agia. Currently, she is the Project Manager, of project STEPS, an ERASMUS+ KA2 project coordinated by EEPEK.
She is an elected member of the central council of employees of the regional structures of the Ministry of Education of Greece.

liovas

Dimitris Liovas

Dimitris Liovas is a founding member and Vice President of the Administrative Board of EEPEK. Ηe is the head of the Training Committee of EEPEK since 2014. He is head of Informatics & New Technologies Office of the Directorate of Secondary Education of Larissa.
He holds a BSc in Electrical & Computer Engineering from the Aristotle University of Thessaloniki, a M.Sc. in Modern Learning Environments and Production of Instructive Material from University of Thessaly, Department of Primary Education, and a M.Ed in Adult Learning from the Hellenic Open University.
Distance adult education, management of European Programs, and the research in innovative teaching methods are some of his current interests. He has worked for the European action Programs Erasmus+, Pegasus and Leonardo Da Vinci (associate research scientist). He has written more than 30 papers for scientific journals, national and International conferences’ proceedings.
Over the last 7 years, he has been responsible for organizing, planning and implementing more than 150 distance learning training programs for EEPEK. He has also organized many International Conferences about Educational Innovation, several hundreds of hours of seminars, many European programs, students’ festivals and competitions.

 liakos

Ilias Liakos

Ilias Liakos is a founding member and Treasurer of the Administrative Board of EEPEK. Since 2014, he is responsible for the design and implementation of the various Information Systems of EEPEK. He is in charge of the financial management of all EEPEK activities (memberships, event organization, National and EU projects etc.).
He holds a BSc in Applied Informatics and an MSc in Information Systems and he has been working as an Information Technology teacher in Secondary Education for more than 17 years. At the same time, he was a part time Professor in Technological Educational Institutes for 10 years and for 7 years he was working as a Technical Manager in the Center for Informatics & New Technologies of Primary and Secondary Education of Larissa. Nowadays, he works in the Directorate of Secondary Education of Larissa.
His current interests include web design, design and implementation of web-based Information Systems, modern educational and teaching methodologies and learning communities.

 

Πίνακας σεμιναρίων της ΕΕΠΕΚ

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε όλα τα στοιχεία με όλα τα προγράμματα που έχει ενεργά η ΕΕΠΕΚ αυτήν την εποχή.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ.

ΚΩΔ.ΤΙΤΛΟΣΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΕΝΑΡΞΗΣ
(ΘΕΣΕΙΣ)
ΗΜΕΡ. & ΩΡΕΣ
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΤΟΠΟΣ
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΥΠΟΒΟΛΗ
ΑΙΤΗΣΗΣ
16 «Η καινοτόμος χρήση εργαλείων ανοικτής αρχιτεκτονικής και ανοικτού λογισμικού, με ιδιαίτερη έμφαση στην πλατφόρμα Arduino και στους αισθητήρες χαμηλού κόστους, για εφαρμογή στα εργαστήρια των Θετικών Επιστημών & Πληροφορικής» 14/05/2016
(θέσεις: 24)
Σάββατο 14/5/2016, ώρες 09:00-15:30 8 ώρες ΛΑΡΙΣΑ, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματο- οικονομικής, ΤΕΙ Λάρισας ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 9/5/2016)
15 «Χρήση σύγχρονων συνεργατικών εργαλείων: Η περίπτωση του PBworks» 29/03/2016
(θέσεις: 20)
Τρίτη 29/3/16, ώρες 18:00 - 20:30 &
Τρίτη 5/4/16, ώρες 18:00-20:30
6 ώρες Καρδίτσα, Εργαστήριο πληροφορικής του 5ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 28/3/2016)
7 «Οι σχέσεις στη σχολική κοινότητα, ως καθοριστικός παράγοντας μάθησης» 1/4/2016
(θέσεις: 20)
Παρασκευή 1/4/16, ώρες 16:30-20:30 &
Σάββατο 2/4/16, ώρες 9.30-14.30
9 ώρες Αθήνα, 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, Αναγεννήσεως & Θεσπρωτίας, Ηράκλειο Αττικής, ΤΚ 14121 ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 27/3/2016)
11 «Τα κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση» 18/3/2016
(θέσεις: 100)
Εξ αποστάσεως (ασύγχρονη διδασκαλία) - Πλατφόρμα Moodle 30 ώρες (εξ αποστάσεως) ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 12/3/2016)
12 «Χρήση σύγχρονων συνεργατικών εργαλείων: Η περίπτωση του PBworks» 10/3/2016
(θέσεις: 25)
Πέμπτη,
17:15 - 20:30
(10/3, 17/3)
6 ώρες ΛΑΡΙΣΑ,
Εργαστήριο Πληροφορικής 10ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, Ηρακλειανού Τέρμα
ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 6/3/2016)
10 «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» 19/2/2016
(θέσεις: 25)
Παρασκευή,
15:15 - 20:30
(19/2, 26/2, 4/3, 11/3)
30 ώρες
(25 δια ζώσης & 5 εξ αποστάσεως)
ΑΘΗΝΑ,
Αμφιθέατρο Λυκείου Φιλοθέης
ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 15/2/2016)
6 «Οι σχέσεις στη σχολική κοινότητα, ως καθοριστικός παράγοντας μάθησης» 12/2 &13/2/2016
(θέσεις: 20)
Παρασκευή,
17:30 - 20:30 & Σάββατο,
9:30 – 15:30
9 ώρες
(δια ζώσης)
ΛΑΡΙΣΑ,
Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, Μανωλάκη 11Δ
ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 8/2/2016)
9 «Web 2.0 εργαλεία και διαδικτυακή μάθηση» 15/02/16
(θέσεις: 20)
Δευτέρα,
16:00 - 20:00 (5 διδακτικές ώρες ανά ημέρα)
30 ώρες
(δια ζώσης)
ΒΟΛΟΣ,
Εργαστήριο Πληροφορικής 1ου Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ (Συγκρότημα Πολυκλαδικού - Ισόγειο)
ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 7/2/2016)
8 «Προγραμματιστικά εργαλεία για έξυπνες συσκευές: η περίπτωση του App Inventor» 11/2/2016
(θέσεις: 25)
Πέμπτη: 11/02/2016 & Πέμπτη: 18/02/2016, 17.15 - 19.45 6 ώρες
(δια ζώσης)
ΛΑΡΙΣΑ,
Εργαστήριο Πληροφορικής 10ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, Ηρακλειανού Τέρμα
ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 7/2/2016)
5 «Η χρήση & αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα και των Web 2.0 εργαλείων στη διδασκαλία» 10/2/2016
(θέσεις: 20)
Δευτέρα & Τετάρτη, 18.00 – 21.00 35 ώρες
(18 δια ζώσης & 17 εξ αποστάσεως)
ΤΡΙΚΑΛΑ,
Εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων
ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 7/2/2016)
4 «Διοίκηση Σχολικής Τάξης: Διαχείριση Επικοινωνίας, Μάθησης & Συμπεριφοράς» 10/2/2016
(θέσεις: 30)
Τετάρτη, 16:30 – 20:00 30 ώρες
(δια ζώσης)
ΛΑΡΙΣΑ,
Αίθουσα 3ου Εσπερινoύ ΕΠΑΛ Λάρισας, Ιουστινιανού & Κομνηνών, κτίριο 5ου ΓΕΛ Λάρισας)
ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 7/2/2016)
3 «Η χρήση & αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα και των Web 2.0 εργαλείων στη διδασκαλία» 1/3/2016
(θέσεις: 20)
Τρίτη & Πέμπτη, 16.30 – 19.30 35 ώρες
(18 δια ζώσης & 17 εξ αποστάσεως)
ΛΑΡΙΣΑ,
Εργαστήριο Πληροφορικής 5ου Γυμνασίου Λάρισας, Ιουστινιανού & Βουτσιλά, Λάρισα
ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 7/2/2016)
2 «Αξιοποιώντας το διαδίκτυο & τις Υπηρεσίες του στην Εκπαιδευτική διαδικασία» 9/2/2016
(θέσεις: 20)
Τρίτη & Πέμπτη, 16.30 – 19.30 35 ώρες
(18 δια ζώσης & 17 εξ αποστάσεως)
ΛΑΡΙΣΑ,
Εργαστήριο Πληροφορικής 5ου Γυμνασίου Λάρισας, Ιουστινιανού & Βουτσιλά, Λάρισα
ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 7/2/2016)
1 «Μαθαίνω να συνεργάζομαι δημιουργικά – καινοτομώντας» 1/2/2016
(θέσεις: 35)
Εξ' αποστάσεως 50 ώρες Εξ' αποστάσεως ΕΛΗΞΕ
(μέχρι 25/1/2016)

Περισσότερα Άρθρα...

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ