Συνδιοργάνωση της ΕΕΠΕΚ στο 2ο Διεπιστημονικό Συνέδριο eLife kids· 29 Μαρτίου 2018 - Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο «Δαΐς»

elifekids2018

Εργαλείο μάθησης, πληροφόρησης, έρευνας και επιχειρηματικότητας, δίαυλος για κάθε λογής επικοινωνία, αλλά και σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας, το Διαδίκτυο (Internet) έχει αναδειχθεί, εδώ και αρκετά χρόνια, σε αναντικατάστατο μέρος της καθημερινότητάς μας, καθώς το αξιοποιούμε σε πλήθος δραστηριότητες και, με τη βοήθειά του, καλύπτονται πολλές από τις ανάγκες μας.

Στα οφέλη, αλλά και στους κινδύνους από την εντατική χρήση του, ειδικά από τα παιδιά και τους εφήβους, θα εστιάσει το 2ο Διεπιστημονικό Συνέδριο eLife kids 2018, με τίτλο «Το Ψηφιακό Μέλλον είναι Παρόν», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο «Δαΐς», με οργανωτές την Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και τα Εκπαιδευτήριά Δούκα και συνεργαζόμενους φορείς την Ακαδημία Ψηφιακού Πολίτη, το Ελληνικό Forum για το Ψηφιακό Μέλλον, την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και το Media Literacy Institute.

Στο Συνέδριο, που απευθύνεται σε παιδιά 16+ ετών, γονείς και εκπαιδευτικούς, θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες και διακεκριμένοι ερευνητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα των εργασιών τους σχετικά με τις ωφέλιμες χρήσεις του Διαδικτύου.

Βασικοί ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι ο Ταξίαρχος Γιώργος Παπαπροδρόμου - Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., ο Τάσος Παγκάκης – Επικοινωνιολόγος και Συνιδρυτής της Borrow My Brain (BMB) Consulting, ο Κώστας Σιώμος - Παιδοψυχίατρος, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, ο Χαράλαμπος Τσέκερης – Εντεταλμένος Ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον, ο Βασίλης Οικονόμου – Υπεύθυνος Τμήματος Πληροφορικής & Ψηφιακής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η πρωταθλήτρια Μαρία Πολύζου - Διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού, η Δημοσιογράφος Σίσσυ Αλωνιστιώτου – Διευθύντρια του Media Literacy Institute (MLI), ο Κώστας Καρπούζης - Διευθυντής Ερευνών στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ και Εθνικός Πρεσβευτής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, κ.ά.

Στο Συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Χάρης Θεοχάρης.

Το eLife kids 2018 διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, την ευγενική χορηγία των εταιριών COSMOTE και EUROBANK, την υποστήριξη της ΒΙΚΟΣ και τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα (που ανανεώνεται συνεχώς) και τους ομιλητές μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου (www.elife-kids.com), ενώ την ψηφιακή φόρμα εγγραφής για παρακολούθηση της εκδήλωσης, θα βρείτε στη διεύθυνση www.elife-kids.com/eggrafi.

Πρωτότυπο άρθρο: http://www.doukas.gr/e-life-kids-2018